Ο Λάκωνας Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών αρμόδιος σε θέματα Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, κατάφερε πάλι να μας κάνει υπερήφανους, καθώς ήταν επικεφαλής ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, για την απομάκρυνση μεταναστών από τις εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίων «ΑΒΕΞ» και «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Με συντονισμένο και ομαλό τρόπο, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε Υπηρεσίες εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους, για να μεταφερθούν στην συνέχεια σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Όλοι έκριναν ότι ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση, αφού σε πολύ μικρό χρόνο και χωρίς τη χρήση βίας, πάνω από 600 μετανάστες μεταφέρθηκαν ομαλά σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Για άλλη μια φορά ο “δικός μας” Τζανέτος Φιλιππάκος, διαχειρίστηκε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, με ανθρωπιά και υπευθυνότητα, όπως είχε κάνει παλαιότερα, με μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα στην εκκένωση της Ειδομένης και του Ελληνικού, αποσπώντας και πάλι θετικά σχόλια.