Πραγματοποιήθηκε εχτές στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Αν. Μάνης το “κάλεσμα” Μανιατών για ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την ανάδειξη του νέου Επισκόπου Μάνης.

Είχε κατατεθεί στο Δήμο Αν. Μάνης επιστολή σχετικά με την ανάδειξη του νέου Επισκόπου Μάνης από Μανιάτες. Και συζητήθηκε ως ανακοίνωση στην απερχόμενη συνεδρίαση του Δήμου Αν. Μάνης, η οποία συμπεριλάμβανε και το αίτημά τους για την παραχώρηση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, της αίθουσας του Κέντρου Πολιτισμού  για τη χθεσινή συζήτηση.

Στη χθεσινή αυτή συζήτηση ο κύριος συντονιστής της συζήτησης και ο ένας εκ των υπογραφόντων της παραπάνω επιστολής κ. Γεώργιος Σαμπατακάκης ανέλυσε εν ολίγοις, γιατί πρέπει να συμπορευτούμε για την ανάδειξη εκλογής του π. Συμεών Λαμπρινάκου στη θέση του νέου Επισκόπου Μάνης.

Εν συνεχεία, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης πήρε το λόγο και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: “…η ευθύνη αυτής της εκλογής εναπόκειται στους Επισκόπους, στον κάθε Επίσκοπο με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών… η αθετία όμως του Επισκόπου δεν αρκείται στη δική του θέληση και τις δικές του απόψεις…είναι η συνισταμένη της γνώμης του ποιμνίου του και φυσικά καθετί που δε θα γίνει αποδεκτό από όλο το σώμα της Εκκλησίας ακόμη και απόφαση Συνόδου δεν έχει καμία θέση στη ζωή της Εκκλησίας…όπως καμία θέση δεν έχει αυτό που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν στο ποίμνιο… Η εκκλησία αγαπητοί φίλοι δεν είναι μια λέσχη ούτε ένα κλειστό κύκλωμα …Ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεώς μας Σεβασμιότατος Ευστάθιος οφείλει να ενημερώσει προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και έναν προς έναν Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας για την πάνδημη απαίτηση κλήρου και λαού στον τόπο μας, οφείλει επίσης να ενημερώσει για την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα των Μανιατών, για τα σοβαρά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν από τους προκατόχους Μητροπολίτες που μάς έστειλαν καθώς και για τις αντιδράσεις οποιαδήποτε άλλη επιλογή προσώπου”…

Ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος πήρε το λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “…Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για αυτή τη σημερινή παρουσία που υπάρχει εδώ…η οικονομική κρίση δεν είναι ήρθε από την έλλειψη χρημάτων, η οικονομική κρίση ήρθε από την πτώση αξιών και συνέχεια της πτώσης αξιών που ήρθε η οικονομική κρίση υπάρχει και η πλήρη αδιαφορία…Η σημερινή παρουσία που υπάρχει εδώ για έναν παπά που και οι παπάδες σήμερα τους βλέπουμε, συγγνώμη πατέρα, σεβαστέ πατέρα που είσαι εδώ είσαι από τους καλούς παπάδες για να είστε σήμερα εδώ, διότι η κοινωνία που έχει σαπίσει ανήκει και η εκκλησία και παντού υπάρχει σαπίλα…η αδιαφορία λοιπόν αυτή σήμερα δεν πέρασε”…κινήθηκε τόσος κόσμος για να δώσει την παρουσία του για να στηρίξουμε τον π. Συμεών και δεν στηρίζουμε τον π. Συμεών όπως είπε ο κ. Σαμπατακάκης τον εαυτό μας στηρίζουμε για να δούμε καλύτερες ημέρες και σεβαστέ πατέρα δεν ζητάμε καμία χάρη από την Ιερά Σύνοδο ούτε τους παροτρύνουμε τι να κάνουνε τους ζητάμε να είναι ειλικρινείς τους να τηρήσετε αυτά που μας διδάσκετε αυτά που κηρύσσετε στους λόγους σας αγάπη αλληλεγγύη και δικαιοσύνη όταν το 100% της κοινωνίας μας θέλει έναν άνθρωπο με ποιο δικαίωμα η Ιερά Σύνοδος θα πράξει κάτι άλλο…προσπαθούμε να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που αυτόν θέλουμε…δεν είμαστε εναντίον κανενός είμαστε υπέρ ενός και μοναδικού εάν ήτανε δύο δε θα υπήρχε αυτή η συμμετοχή”…

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης κ. Σοφία Βασιλούνη, η οποία ανέφερε την άριστη και χαρακτηριστική σχέση που έχουν τα παιδιά με τον “δικό τους δάσκαλο” τον π. Συμεών Λαμπρινάκο.

Και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυθείου κ. Αγγάνη, η οποία ενημέρωσε ότι έχει υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού της Συμβουλίου, υπέρ της στηρίξεως του π. Συμεών Λαμπρινάκου.

Τέλος, έκλεισε αυτή συζήτηση με την ανάγνωση του ψηφίσματος και την ομόθυμη αποδοχή του από το παρευρισκόμενο κοινό.