Αγαπητές και Αγαπητοί μου συγχωριανοί,
Εύχομαι Καλή Χρονιά και κάθε καλό στις οικογένειές σας!
 
     Μετά από ερωτήσεις πολλών και εκλεκτών συμπατριωτών μας σχετικά με την πορεία  και το στάδιο που βρίσκονται τα ”φημολογούμενα” έργα για την ποιοτική αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του χωριού μας, σας ενημερώνω για τα κάτωθι:
 
     Μαζί με τους συνεργάτες μου, μετά από έναν “μαραθώνιο”, και αναζητώντας ”καρφίτσα στα άχυρα”…!!!, αφού τα θεσμικά όργανα της περιοχής μας – ως συνήθως δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα -,  καταφέραμε με υπομονή και επιμονή, να ξετυλίξουμε τον ”Μίτο της Αριάδνης”, μέσα από ένα ”ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ” υπηρεσιών & Φορέων (Δημοσίων και ιδιωτικών).  
 
     Εν συντομία, σας καταθέτω τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου όπως μου τα έδωσαν οι Υπεύθυνοι Επιστήμονες για την Αναβάθμιση του Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου της Τραχήλας για το ”Πρόγραμμα 2020 plus +”, η οποία θα φέρει  πιστότητα, ποιότητα γρήγορο και αξιόπιστο Ίντερνετ και πολλά άλλα, κυρίως όμως ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ στους συγχωριανούς μας, που διαμένουν για μεγάλες χρονικές περιόδους μόνοι στο χωριό.
 
Τίτλος Έργου:
”Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές ”Λευκές” περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ.”
 
Αντικείμενο του Έργου
Η ανάπτυξη ενός σύγχρονου και Υψηλών Ταχυτήτων Ευρυζωνικού Δικτύου στις ”Λευκές” αγροτικές περιοχές της Πατρίδος μας, (ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα),στις όποιες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση και δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.
 
Στόχος του Rural Broadband
H μείωση του”Ευρυζωνικού Χάσματος” μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδος (‘’Λευκές’’ αγροτικές περιοχές) και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες.
 
Επενδυτικό Μοντέλο
Το Έργο είναι μία σύμπραξη μεταξύ του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Αποτελεί δε το μεγαλύτερο έργο (ΣΔΙΤ) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην χώρα μας, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και πεδίου εφαρμογής.
 
Περιοχές Παρέμβασης
Οι οικισμοί που συνθέτουν το πεδίο εφαρμογής του έργου ομαδοποιούνται σε τρεις (3) διακριτές Γεωγραφικές ενότητες/ζώνες.
 
Οφέλη για τους καταναλωτές
– Μείωση του Ψηφιακού Χάσματος μεταξύ των Ελλήνων Πολιτών,
– Συνεισφορά στο Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης επόμενης γενιάς,
– Συνεισφορά στην κάλυψη των Στόχων που θέτει η ψηφιακή ατζέντα 2020 plus +,
– Ενίσχυση της Απασχόλησης, μέσω της τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης,
– Ενίσχυση του Τουρισμού στις περιοχές παρέμβασης,
– Ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
– Συγκράτηση του πληθυσμού ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές
 
Ενεργοποίηση υπηρεσιών
Η έγκριση της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών μας για τον οικισμό ΤΡΑΧΗΛΑ της Δυτικής(Μεσσηνιακής) Μάνης αναμένεται εντός των προσεχών ημερών από την ΚτΠ Α.Ε.
Κατόπιν τούτου, ο ανάδοχος του έργου στην περιοχή θα μπορέσει να διαθέσει τις υπηρεσίες του προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.
Μέσω αυτών θα φθάσουν οι υπηρεσίες Ευρυζωνικότητας στους τελικούς πελάτες, δηλαδή στους καταναλωτές.
Οι ταχύτητες πρόσβασης στα προσφερόμενα πακέτα θα είναι της τάξεως των 50Μbrs download/30Mbps upload…!!!
 
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως, τα στελέχη του προγράμματος «Ψηφιακή Ελλάδα» για την πολύτιμη βοήθειά τους, ώστε ένα εν υπνώσει έργο, να γίνει πραγματικότητα.
 
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
 
Με σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα, ατενίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία την Τραχήλα του Μέλλοντος, με δύο σταθερούς στόχους:
      Να διατηρήσουμε την παράδοση και φυσιογνωμία του τόπου μας, όπως την παραλάβαμε από τους προγόνους μας     και
      Να την παραδώσουμε με σεβασμό στις νέες και τους νέους, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.
 
KAΛΟΡΙΖΙΚΟ…!!!!!
 
 
Γεώργιος Λ. Μουνδρέα