Σπήλαια Διρού : “Ο Παρθενώνας της Μάνης”- “Το θαύμα της φύσης”. 

Η τελετή αγιασμού των υδάτων στα Σπήλαια του Διρού(Σπήλαιο Βλυχάδα) γίνεται κάθε χρόνο.  

Με δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός των υδάτων στο Σπήλαιο Βλυχάδα παρουσία πλήθους κόσμου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Εξαρχάκου, της Προέδρου της Τ.Κ. Πύργου Διρού κ. Μαρίας Λαμπρινάκου και φορέων. 

Για τους κολυμβητές που έπεσαν στα νερά του Σπηλαίου Βλυχάδας ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Και ο νικητής που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τα νερά του Σπηλαίου Βλυχάδας ήταν ο Σταύρος Τσουκαλάς. 

Μετά το πέρας της τελετής της κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Σπηλαίου Βλυχάδας ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πύργου Διρού. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεντεύξεις από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύργου Διρού κ. Μαρία Λαμπρινάκου, τον Πρόεδρο των εργαζομένων των Σπηλαίων Διρού κ. Ηλία Στρατάκο και τον παλιό προσωπάρχη των λεμβούχων κ. Πούλο Ξεπαπαδάκο. Η συνέντευξη με τον παλιό προσωπάρχη των λεμβούχων των Σπηλαίων Διρού ήταν αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα, διότι έκανε μια αναδρομή της ιστορίας των Σπηλαίων Διρού και έκφρασε τους προβληματισμούς του σχετικά με την βέλτιστη αξιοποίηση των Σπηλαίων του Διρού. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΟΥΛΟ ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟ (παλιό προσωπάρχη των λεμβούχων των Σπηλαίων Διρού)