“Είναι βιώματα, συνοικισμός, πλατεία και το βουνό και το νησί Κρανάη, κάθε γωνιά σου αγάπη μου κοντά σου με τραβάει”…

Αφού άκουσε το “Για σένα Γύθειο πόλη των Θεών” ο συμπατριώτης  Δημήτρης Κολοκοτρώνης είπε τα παραπάνω λόγια.

Ακούγοντας το τραγούδι αυτό δεν μπορείς να μην ταξιδέψεις στο Γύθειο, το νησί Κρανάη, το βουνό, το συνοικισμό,την  πλατεία και να μην ακούσεις τη θάλασσα… 

Λίγα λόγια για τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Κολοκοτρώνη: Ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του συνοικισμού του Γυθείου. Από μικρός αγάπησε τη μουσική και το τραγούδι. Κι αυτό ακολούθησε, να τραγουδά και να γράφει στίχους και μουσική. Το πρώτο του ξεκίνημα με την μουσική ήταν το 1983. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζει την μουσική του καριέρα  στο παλκοσένικο. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα( Χαρούλα Λαμπράκη,Γλυκερία κ.ά.) Έγραψε τραγούδια που αγαπήσαμε(“Για σένα Γύθειο πόλη των Θεών”, “Έσπασε ο δείκτης”,”Μάνη μου, μάνα μου”,”Δεν πωλείται ούτε καν νοικιάζεται” , “ποια αμαρτία”(σ’αυτό το τραγούδι γίνεται “χαμός”) κ. ά.  Για το γυθειάτικο λαό είναι ο τραγουδιστής του. 

  Ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Κολοκοτρώνης μάς μίλησε για το μουσικό του ξεκίνημα, την επιτυχημένη συναυλία του στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, η οποία έγινε κατόπιν πρόσκλησης του τότε Δημάρχου Γυθείου κ. Αλέξανδρου Ανδρεάκου, τη συνεργασία του με την αγαπημένη του κόρη Μαρίζα Κολοκοτρώνη, η οποία ακολουθεί τα μουσικά χνάρια του πατέρα της, το τραγούδι “για σένα Γύθειο πόλη των Θεών”,την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τις πρόσφατες εμφανίσεις του σε κέντρο διασκέδασης του Γυθείου, τη νοσταλγία του χθες του Γυθείου-“δεν θα ναι τίποτα όπως παλιά”,το τραγούδι του “έσπασε ο δείκτης”, τη θετική εξέλιξη του Γυθείου-αλλάζει όψη το Γύθειο και ο συνοικισμός με την καθαίρεση των κερκίδων του Γηπέδου, κ.ά. 

Η δημοσιογραφική ομάδα του “you know.gr και του “MANI NEWS” τον ευχαριστεί γι’αυτή την εκ βαθέων συζήτηση και του εύχεται να είναι πάντα δημιουργικός.