Α.Ε. Σπάρτη BC: Νέα ομάδα, νέα προσέγγιση στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ!!!

Την Τετάρτη 22 Nοεμβρίου το απόγευμα στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης η διοικούσα επιτροπή της Α.Ε.Σ. B.C σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Σπάρτης παρουσίασε την πρόταση της στο χώρο της γυναικείας καλαθοσφαίρισης.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Α.Ε.Σ. B.C. Μιχάλης Βακαλόπουλος ο οποίος αποτελεί και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γυναικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ η σκέψη προέκυψε από την «επιμονή» και την «πίεση» μιας ομάδας περίπου 20 κοριτσιών που παρά τις προσπάθειες τους δεν είχαν τη δυνατότητα στη Σπάρτη να ασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε επίπεδο κατηγορίας Γυναικών.

Ετσι λοιπόν ,με δεδομένη την επιθυμία συγκρότησης γυναικείου τμήματος που υπήρχε ανέκαθεν στην οικογένεια της Α.Ε.Σ B.C. και του Φ.Γ.Σ. και με γνώμονα και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που εξ ορισμού υπάρχουν σε ένα γυναικείο τμήμα, η Α.Ε.Σ. B.C. προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

i. Πρόσληψη ως προπονητή του Γιάννη Κουσούλη, ενεργού μέλους του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, με προυπηρεσία στα αναπτυξιακά κλιμάκια κορασίδων και νεανίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. ως ομοσπονδιακού προπονητή.

ii. Στη θέση του βοηθού προπονητή πρόσληψη του Βασίλη Αλικάκου ενεργού αθλητή της Α.Ε.Σ. B.C και με δεδομένη την επιθυμία του να ασχοληθεί με την προπονητική όταν ανοίξουν οι σχολές της Γ.Γ.Α..

iii. Στελέχωση του τμήματος σε ρόλο γενικού αρχηγού και εφόρου από τις παλαιές αθλήτριες Νάνσυ Γκαβάκου και Γιούλα Σκιαδά στις οποίες περνάει και η διαχείριση του τμήματος σε συνεργασία πάντα με την διοικούσα επιτροπή της Α.Ε.Σ. B.C..

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την νέα προσπάθεια οι Τάκης Γεωργόπουλος πρόεδρος του Φ.Γ.Σ καθώς και τα μέλη της ΑΕ.Σ. B.C Ηλίας Πανάγος και Νίκος Καββούρης.