Περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα καμμένα της Μάνης (Χιμάρα, Φλομωχώρι, Κότρωνα).

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αν.Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, και πρώην Βουλευτές, στις Τοπικές Κοινότητες που πλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρθηκαν κυρίως για τις καταστροφές (αγροτικών εκτάσεων κ.α.)της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Μάνη και τα ανακύπτοντα προβλήματα σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στον Κότρωνα επισκέφτηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους, όπου ξεναγήθηκε από τον  Επίτροπο της Ενορίας κ.Αντώνη Παναγάκο στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη.

Ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος ανέφερε ότι: “η κατάσταση εδώ όπως την βλέπετε μετά από την πρόσφτατη πυρκαγιά που είχαμε είναι ολοκληρωτική καταστροφή και θα τολμήσω να πω μέσα σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση που βρισκόμαστε έχουμε τη τιμή και τη χαρά να μας έχει επισκεφτεί σήμερα ο άξιος και ικανότατος πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης και δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον του είναι όλη την ημέρα σήμερα εδώ στη περιοχή μας στο Δήμο Αν. Μάνης προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα του κόσμου γενικότερα από τις φωτιές αλλά και γενικότερα από την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος μας εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω από πλευράς μου και σαν Δήμαρχος και σαν μανιάτης για το ενδιαφέρον του και θα τολμήσω να ξανά πω οτι μετά την μεταπολίτευση ένας Πρωθυπουργός πέρασε από τη Μάνη ο αείμνηστος Κων/νος Μητσοτάκης και εύχομαι ο δεύτερος να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του εύχομαι καλή επιτυχία και στο έργο που θα επιτελέσει σαν Πρωθυπουργός.”

 “Αυτήν τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία η αναζήτηση των ευθυνών όσο η υποστήριξη των ανθρώπων αυτών στην αποκατάσταση των ζημιών. Γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Η, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική τροφοδοσία των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές. Και, βέβαια, ο σχεδιασμός ενός πλαισίου κινήτρων για να μπορέσουν να ξαναφυτέψουν οι άνθρωποι αυτοί τις ελιές τους και συν το χρόνο να ξαναδημιουργηθούν αυτοί οι θαυμάσιοι υπεραιωνόβιοι ελαιώνες, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά” τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Λακωνία.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: “αυτήν τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία η αναζήτηση των ευθυνών όσο η υποστήριξη των ανθρώπων αυτών στην αποκατάσταση των ζημιών. Γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Η, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική τροφοδοσία των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές. Και, βέβαια, ο σχεδιασμός ενός πλαισίου κινήτρων για να μπορέσουν να ξαναφυτέψουν οι άνθρωποι αυτοί τις ελιές τους και συν το χρόνο να ξαναδημιουργηθούν αυτοί οι θαυμάσιοι υπεραιωνόβιοι ελαιώνες, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά” τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Λακωνία.

Συνεχάρη τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι “κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς”, το δήμαρχο και όλο το προσωπικό, “διότι και αυτοί βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας περιορισμού αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς” όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι “ο σωστός σχεδιασμός θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα σε μια χώρα, η οποία θα βιώνει κάθε καλοκαίρι καταστροφικές πυρκαγιές” σημείωσε ότι “η πρόληψη των πυρκαγιών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο οικονομική από την αποκατάσταση εκ των υστέρων” και πρόσθεσε “ας κάνουμε, επιτέλους, μια φορά πράξη τα πορίσματα της Επιτροπής της Βουλής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει ένας σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, ο οποίος πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου και όχι στην αρχή της επόμενης, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, τον εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο δασικό μας πλούτο».

Επί πλέον,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, δυστυχώς, εντείνεται. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ολοένα και πιο έντονα, ακραία φαινόμενα. Και – λυπάμαι που θα το πω – η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος”.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και είδε τις δύσκολες συνθήκες της αγροτικής ζωής.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ: