Την 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελ/νήσου τέθηκε ως θέμα:

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης» Εισηγήτρια: Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Τζανετέα Αδαμαντία

Πριν την έναρξη της Συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Δήμαρχο Αν. Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου του συνεργαζόμενου ΜΜΕ (art). 

Από πλευράς Δήμου Αν. Μάνης πάρθηκε στην απερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνη απόφαση  η οποία έχει ως εξής:  αποφασίζει ομόφωνα για το κατεπείγον του θέματος και Ομόφωνα αποφασίζει

1 ον) Να κηρυχθούν ως πυρόπληκτες περιοχές οι Τοπικές Κοινότητες Κότρωνα, Πυρρίχου, Εξω Νυμφίου, Κοκκάλας της Δ.Ε. Ανατολικής Μάνης και οι Τοπικές Κοινότητες Σκουταρίου και Δροσοπηγή της Δ.Ε. Γυθείου.

2 ον) Να υπάρξει καταγραφή άμεσα ζημιών και εκτίμησης της ζημιάς της δημοτικής περιουσίας και των δικτύων ύδρευσης τα οποία ήταν σημαντικά.

3 ον) Να πραγματοποιηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δημοτών, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος.

4 ον) Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να συμμετέχει στη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

5 ον) Να ζητηθεί από τις άλλες Υπηρεσίες όπως Περιφέρεια και ΕΛΓΑ να ολοκληρώσουν άμεσα την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να υπάρξουν άμεσα οι αποζημιώσεις.

6 ον) Τα αρμόδια Υπουργεία να εγκρίνουν έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

7 ο ) Να δοθούν άμεσα ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους της περιοχής και

8 ο ) Να υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ενόψει του Χειμώνα.

Δείτε την είσηγηση της Αντιπεριφερειάρχου κ. Ντίας Τζανετέα και τον Προϋπολογισμό έργων αποκατάστασης ζημιών από πυρκαγιές στο Δήμο Αν. Μάνης: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΕΡΓΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΑΠΌ-ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΣΤΟ-ΔΗΜΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ-ΜΑΝΗΣ-6_7_2017 εισηγηση-ΠΕΣΥ