Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 μια εξαίσια βραδιά ποιητικής και μουσικής μέθεξης έλαβε χώρα με την παρουσίαση -γιορτή της 4ης Ποιητικής Συλλογής «Ανθός Ψυχής» της ποιήτριας Στέλλας-Σοφίας Ζυγούρη (ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων), στον αγαπημένο χώρο της ποιήτριας «Μικρό Καφέ» στο Γύθειο.

Για το ποιητικό έργο «Ανθός Ψυχής» μίλησαν οι: Νίκος Ταβουλάρης ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος. τέως Πρόεδρος, νυν αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και η Όλγα Καρλαύτη φιλόλογος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Δημήτριος Διαμαντάκος συγγραφέας, Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», Τζούλια Πουλημενάκου ποιήτρια, Αντιπρόεδρος Ελλάδος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων, Λίτσα Αγγάνη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυθείου, Κωνσταντίνος Νικολουδάκος φίλος της οικογενείας της ποιήτριας, Γιώργος Θεοφιλάκος ποιητής, Ηλίας Πατρικουνάκος Αντιπρόεδρος της δημόσιας βιβλιοθήκης Αρεόπολης, θεολόγος, φιλόλογος, βυζαντινολόγος και Γεώργιος Δημακόγιαννης εκδότης της Αδούλωτης Μάνης, αντιπρόεδρος, της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος».

Επίσης αναγνώστηκε χαιρετισμός του ποιητή-ραδιοφωνικού μουσικού παραγωγού Αντώνη Θαλασσέλη και απαγγέλθηκε ποίημά του αφιερωμένο στη Στέλλα-Σοφία Ζυγούρη και την ποιητική συλλογή της «Ανθός Ψυχής».

Ποιήματα απήγγειλαν αγαπημένοι φίλοι της Στέλλας: Ελένη Τζανετάκου Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ποτούλα Πασχαλίδη συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος». Οι δεσποινίδες χορωδοί του «Μουσικού Εργαστηρίου» Γυθείου: Φωτεινή Σαμιώτη, Ανίτα Φιλιππάκου, Έλενα Μπραντασέσση. Βούλα Καλαμπόκη και Πέγκυ Φιλιππάκου χορωδοί του «Μουσικού Εργαστηρίου» Γυθείου. Λίτσα Αγγάνη Κωνσταντίνος Νικολουδάκος, Η Ουρανία Μπούρτζινου ποιήτρια-πεζογράφος αφιέρωσε ποίημα της εμπνευσμένο γι’ αυτή την σημαντική βραδιά.

Εκλεκτή η συμμετοχή της μουσικού Χρύσας Μάνδρου-Φιλιππάκου (μέλους της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»), με το «Μουσικό Εργαστήρι» της χορωδούς και μουσικούς. Ακούστηκαν ποιήματα μελοποιημένα από τη Χρύσα Μάνδρου Φιλιππάκου και του Πασχάλη Τζιτζιφίλα σε συνεργασία με το Στάθη Σεργιάδη.

Πολλοί αγαπημένοι φίλοι της ποιήτριας παραβρέθηκαν μεταξύ των οποίων και ο Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννης Τζεφεράκος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων.

Την προετοιμασία, το συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς είχε η Ουρανία Μπούρτζινου ποιήτρια-πεζογράφος, Γραμματέας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»