Την τρίτη ποιητική συλλογή της «Αισθήσεις» από τις εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη, παρουσίασε η ποιήτρια Στέλλα – Σοφία Ζυγούρη με αγαπημένους της φίλους που παραβρέθηκαν στο «Μικρό Καφέ» στην πλατεία Παρθεναγωγείου Γυθείου, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Μέσα σε ένα εξαιρετικά γιορταστικό κλίμα ακούστηκαν ομιλίες, απαγγέλθηκαν ποιήματα, τραγουδήθηκαν παραδοσιακά τραγούδια καθώς και τέσσερα μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας. Την ανάλυση του ποιητικού έργου «Αισθήσεις» είχε αναλάβει η κ. Όλγα Καρλαύτη φιλόλογος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας κ. Βασίλης Βλαχάκος ποιητής – ζωγράφος, μίλησε για το έργο της ποιήτριας και την ίδια. Ο Γιώργος Δημακόγιαννης χαιρέτησε την εκδήλωση ως εκδότης της Αδούλωτης Μάνης. Ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ. Νίκος Ταβουλάρης ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος έστειλε χαιρετισμό και λίγα σχόλια – σκέψεις για τις «Αισθήσεις» και για την ποιήτρια, τα οποία ανέγνωσε η ποιήτρια, μέλος και ταμίας της Π. Ε. Λ. Τζούλια Πουλημενάκου. Η ποιήτρια Στέλλα – Σοφία Ζυγούρη έκανε μια σύντομη ευχαριστήρια ομιλία και την απαγγελία του ποιήματος «Δημιουργώ άρα υπάρχω».
Απήγγειλαν ποιήματα: Χαρίλης Τζανετάκος ιδιοκτήτης του «Μικρού Καφέ» Ελένη Τζανετάκου, δημοσιογράφος του διαδικτυακού μέσου «Βαχός ράδιο τηλεόραση» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Λίτσα Αγγάνη πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γυθείου. Μαρία – Πανωραία Κασιδόκωστα ποιήτρια – ζωγράφος. Λένα Φατούρου ποιήτρια – συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος των Κορινθίων Λογοτεχνών, του Ποιητικού Ομίλου Πετρούπολης, ειδική γραμματέας του Ομίλου Ξάστερον και του λογοτεχνικού περιοδικού Κελαινώ. Αγλαΐα Κωνσταντέλλη ποιήτρια – ζωγράφος μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος». Ποτούλα Πασχαλίδη συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της Ε. Π. Δ. Λ. «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος». Τζούλια Πουλημενάκου ποιήτρια, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ταμίας του Δ. Σ. Ουρανία Μπούρτζινου ποιήτρια – πεζογράφος μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και μέλος του πειθαρχικού, ιδρυτικό μέλος της Ε. Π. Δ. Λ. «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» και μέλος της ελεγκτικής επιτροπής.
Η κ. Χρύσα Μάνδρου – Φιλιππάκου μουσικός και διευθύντρια του Μουσικού Εργαστηρίου Γυθείου, είχε αναλάβει τη μουσική τέρψη των παρευρισκομένων. Με μέλη της χορωδίας της και τρεις νεαρούς μουσικούς ταξίδεψε μουσικά το κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς υπήρξαν οι ακροάσεις τεσσάρων μελοποιημένων ποιημάτων της ποιήτριας από την κ. Χρύσα Μάνδρου – Φιλιππάκου και ερμηνεία από την κ. Βάσω Χρηστάκου.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης είχε υπό την εποπτεία της η κ. Ουρανία Μπούρτζινου.