Το νεοσύστατο παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πελοποννήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης, που είναι και ο βασικός χορηγός και συνεργάτης, διοργανώνει εβδομάδα προληπτικών δράσεων (9-15 Μαίου) και διήμερο επιστημονικό συμπόσιο στις 14 και 15 Μαΐου στη Σπάρτη.
Πιο συγκεκριμένα:
Untitled-1 copy1.      Δευτέρα 9/5 έως Παρασκευή 13/5: Εβδομάδα σχολικής ετοιμότητας που περιλαμβάνει:
Τρίτη 10/5 στις 11-12πμ & 5-7μμ, Πέμπτη 12/5 στις 11-12πμ & 5-7μμ και Παρασκευή 13/5 στις 11-12πμ & 5-6μμ (Γραφεία Αθλητικού Οργανισμού, Δωριαίων 11) Έλεγχο σχολικής ετοιμότητας των νηπίων της περιοχής της Σπάρτης από τον κ. Μαντούδη και την ομάδα του. Προσκαλούνται όσοι γονείς έχουν παιδί που πρόκειται να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού το σχολική έτος 2016-17 να προσέλθουν με το παιδί τους για δωρεάν εξέταση σχολικής ετοιμότητας. Η εξέταση διαρκεί περίπου 10’ και είναι δωρεάν
Δευτέρα 9/5 στις 7μμ (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης): «Η σημασία του προληπτικού ελέγχου σχολικής ετοιμότητας». Ομιλία του κ. Μαντούδη σε Παιδαγωγούς και Εκπαιδευτικούς
Παρασκευή 13/5 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης): «Προετοιμάζω το παιδί μου για το σχολείο». Ομιλία του κ. Μαντούδη σε γονείς.
2.      Πέμπτη 12/5 ή Παρασκευή 13/5: Πρόγραμμα: «Αλκοόλ 18+:Συμμαχία πρόληψης της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους» που περιλαμβάνει:
Παρέμβαση με δύο βιωματικά σεμινάρια («Υπεύθυνο σερβίρισμα. Συμμαχία 18+») στα πλαίσια δύο σεμιναρίων που θα πραγματοποιήσει στη Σπάρτη η DIAGEO HELLAS Α.Ε προς τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε bar.
3.      Σάββατο 14/5 και Κυριακή 15/5: (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης & Τμήμα Νοσηλευτικής, Σπάρτης): Επιστημονικό Συμπόσιο προς επιμόρφωση επιστημόνων
4.      Σάββατο 14/5: (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης): Ομιλίες προαγωγής Υγείας και Πρόληψης προς το κοινό της Σπάρτης. Συγκεκριμένα:
318:00-20:00: Προαγωγή της συλλογικής υγείας παιδιών και εφήβων στο Νομό Λακωνίας
Αισθητηριακές και Ρυθμιστικές Διαταραχές: επιβαρυντικοί παράγοντες στην εμφάνιση αναπτυξιακών δυσκολιών – Προληπτικός Έλεγχος από τον Παιδίατρο, Σ. Μαντούδης (20’)
Η έγκαιρη αποκατάσταση του παιδιού με σωματική αναπηρία: οι σχέσεις των ειδικών, της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος, Κ. Πετροπούλου, (20’)
Εμβόλια: η μεγάλη ευλογία, Σ. Φεσσάτου, Μ. Καραλέξη (20’)
Διατροφή στην εγκυμοσύνη, Δ. Βλάχος (10΄)
Διατροφή στην εφηβεία, Σ. Φεσσάτου (10’)
Η άσκηση «κάνει καλό», Γ. Γερουλάκος (10΄)
20:00 – 20:45 Τελετή έναρξης – Προσφωνήσεις
Διάλεξη: Αλλαγή κλίματος και η επίδρασή της στην υγεία και τη διατροφή, Α. Καραμάνος
25.      Κυριακή  15/5: στις 11πμ-1μμ (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σπάρτη): Σεμινάριο Μητρικού θηλασμού (Α. Τσέλιου, μαία μητρικού θηλασμού) για επαγγελματίες υγείας και μητέρες που ενδιαφέρονται για το Μητρικό Θηλασμό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο e-mail SocPedLak@gmail.com, στη σελίδα του facebook SocPed Lakonias και στο site https://sites.google.com/site/socpedlak/.
*Έχουν επισημανθεί οι ημέρες και ώρες δραστηριοτήτων και ομιλιών που αφορούν το κοινό και τους πολίτες της Σπάρτης

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Σταυρούλα Γαβρίλη – Παρασκευάς Κουτσοβίτης
Πρόεδρος – Αντιπρόεδρος Παραρτήματος Λακωνίας της ΕΕΚΠΠΥ